Hoge inflatie treft Pakistanen

Hoge inflatie treft Pakistanen Lahore, 4 aug. Pakistaanse mannen wachtten gisteren op hun rijstrantsoen voor een verstrekpunt van voedsel in de Pakistaanse stad Lahore. Na jaren van snelle groei van de Pakistaanse economie – vorig jaar nog 5,8 procent, het laagste cijfer sinds 2003 – loopt de economische groei nu terug en kampen consumenten met hoge prijzen van met name voedsel en brandstof. De Pakistaanse centrale bank verhoogde vorige week, in navolging van die in India en in andere Aziatische landen, de rente in een poging de hoge inflatie te beteugelen. Levensmiddelen werden in Pakistan in een jaar 21,5 procent duurder. De centrale bank probeert de inflatie terug te dringen tot 12 procent. De Pakistaanse regering bezuinigt intussen op voedsel- en brandstofsubsidies om het oplopende begrotingstekort terug te dringen. Foto AP Pakistani men wait for their rice ration during a donated food distribution in Lahore, Pakistan, Sunday, Aug. 3, 2008. After years of rapid growth, Pakistan's economy is slowing and citizens are struggling with high prices. The government is slashing fuel and food subsidies to cut the budget deficit. (AP Photo/Emilio Morenatti) Associated Press