Gordons eigen gay-radio

Gordon wil in het publieke bestel

Zanger Gordon wil met een nieuwe publieke omroep het bestel in: Oz-tv. Dat zei hij vrijdag bij de presentatie van ‘zijn’ nieuwe commerciële radiozender Oz-radio. Dit digitale station, onderdeel van de Talpa Media Groep, draait vanaf vrijdag permanent ‘liedjes met een blij karakter en een open gaymentaliteit’. „Een soort Sky Radio, maar dan echt leuk”, aldus Gordon.

Eenzelfde omroep wil Gordon ook op televisie brengen. Hij heeft niet gekozen voor een commerciële tv-zender, maar wil in navolging van omroepen als Max en Llink het publieke bestel in. Tv-ondernemer John de Mol ondersteunt het initiatief en Gordon geldt als voorzitter.

De zanger heeft gekozen voor de naam Oz omdat hij een groot fan is van de filmklassieker The Wizard of Oz. Homo-icoon Judy Garland speelt daarin de hoofdrol en de film staat voor een denkbeeldige wereld waarin geen haat, oorlog of ellende is. (ANP)

Gordons Oz-radio is te horen via www.ozradio.nl