Eindelijk weer zege golfer Vijay Singh

De FijiërVijay Singh heeft vannacht het Bridgestone Invitational in Ohio gewonnen. De 45-jarige golfer, die tussen 2004 en 2005 32 weken de nummer één van de wereld was, bleef in het derde World Golf Championship-toernooi van dit seizoen de Australiër StuartAppleby en de Engelsman Lee Westwood één slag voor.

Het was de eerste overwinning van Singh dit seizoen. Anderhalf jaar geleden won hij zijn laatste toernooi, de Arnold Palmer Invitational. Singh, die jarenlang tot de beste drie van de wereld behoorde, baarde opzien door met een bellyputter (een putter die tegen de buik wordt gehouden, waardoor de putt stabieler wordt) te spelen.

Singh moest na de voorlaatste dag de leiding delen met PhilMickelson, de nummer twee van de wereld, en Lee Westwood. Alle drie stonden op -8. Mickelson viel terug, mede door drie bogeys op de laatste vier holes. Singh begon de laatste dag met vier birdies op de eerste zes holes, viel even terug, maar hield het hoofd koel.

In Ohio waren alle coryfeeën aanwezig. Er waren veel punten te verdienen voor een plaats in de Ryder Cup in september.