‘Daarom had ik juist nu willen winnen’

Wielrenner Servais Knaven kwam gisteren twee keer ten val in de wielerwedstrijd in Bochum.

Servais Knaven ging gisteren in de wielerwedstrijd in Bochum tot in de slotfase aan de leiding. In de laatste bocht kwam hij echter ten val. Woensdag kreeg de renner van Team Colombia in Chaam nog een koninklijke onderscheiding.

Hoe kwam het dat je viel?

„Dat kwam puur door de gladheid. Ik reed op kop en ik kon rustig de bocht ingaan omdat ik voldoende voorsprong had. Dat deed ik dus ook. Maar eerder had ik mijn wiel gewisseld. Waarschijnlijk was er geen goede regenband opgezet, daardoor gleed ik weg.”

Daarna viel je nog een keer.

„Na mijn eerste val fietste ik rustig door. Het peloton haalde me toen in. Door de drukte botste iemand tegen me aan, een jonge Duitse renner. Hij bood nog wel zijn excuses aan maar dat kon ik op dat moment niet echt waarderen.”

En dat nadat je woensdag nog een koninklijke onderscheiding had gekregen.

„Daarom had ik juist nu willen winnen. Ik ben daar hartstikke trots op. Er zijn niet veel renners die een koninklijke onderscheiding krijgen. Daarom was het zo mooi geweest als ik nu de overwinning had binnengesleept. Zo vaak win ik namelijk niet.”

Heb je verwondingen opgelopen?

„Bij de eerste val niet. Door de gladheid gleed ik lekker door, alsof ik over ijs ging. Maar door die botsing ben ik bont en blauw en ik heb ook nog wat schaafwonden opgelopen.” Lachend: „Die blauwe plekken zitten vooral op m’n billen.”

Kan je vanavond wel starten in het criterium van Roosendaal?

„Ja. Ik ben dus wat stijf maar dat ben ik wel gewend. Dat hoort een beetje bij het wielrennen hè. Dus ik start gewoon vanavond.”

    • Shari Kiljan