Botentocht Gay Pride ontvangt record- aantal bezoekers

Amsterdam. Ruim een half miljoen mensen hebben zaterdag de botentocht van homofestival Gay Pride in Amsterdam bekeken. Dat was een record. De botenparade voer voor de dertiende keer door de Amsterdamse grachten, dit jaar met tachtig boten. Voor zover bekend hebben er geen incidenten plaatsgevonden. Dit jaar voeren voor het eerst een boot met Antilliaanse en Surinaamse homo`s, een boot van het homonetwerk van de Amsterdamse politie, en een boot met christelijke homoseksuelen mee. Ook de PvdA was vertegenwoordigd, onder meer met ministers Plasterk, Ter Horst, en Koenders. Eerder op de dag zei minister Van Middelkoop (Defensie, CU) in het radioprogramma Tros Kamerbreed dat hij het ”een beetje provocerend” vond dat er zoveel PvdA-ministers op het schip zaten. ”Alsof de PvdA de bevordering van de homo-emancipatie claimt.” Voorzitter Frank van Dalen van organisator ProGay wil dat het festival in 2009 meer doelgroepen aantrekt, bijvoorbeeld ouderen en gehandicapten. ”Het moet nog meer een feest van iedereen worden.”

Zie ook het commentaar: pagina 13