Bezoekersrecord Boekenmarkt

DEVENTER, 4 aug. De twintigste editie van de Deventer Boekenmarkt heeft gisteren een recordaantal bezoekers getrokken. Volgens de VVV Deventer kwamen 130.000 bezoekers af op de 878 kraampjes, tienduizend meer dan vorig jaar. Al jaren is het boekenfestijn aan de IJssel het grootste van Europa. Ter gelegenheid van de twintigste editie was er extra aandacht voor twintig oude werken uit de periode van 1200 tot 1600. Ondanks de opkomst van internet en het digitale boek blijft het papieren boek bij de bezoekers van de boekenmarkt onverminderd populair. De schrijver Gerrit Komrij verwoordde het volgens een woordvoerder heel treffend: ”Op internet kun je de boeken niet strelen.” Volgens de organisatie is er in de Deventer binnenstad nog voldoende capaciteit om te groeien