2 of 3 Nederlanders

2 of 3 Nederlanders Werkendam. Kristel Verhoeff (34) is aan het werk in de voortuin van haar jarenvijftigwoning. Haar dochters Sara (5) en Lotte (3) en vriendinnetje Lisa (3) eten een raket. Werkendam is een gelovig dorp. Kristel vond het dan ook niet makkelijk om te scheiden. Zeker niet omdat ze ook zwanger was. Inmiddels gaat het weer goed met haar, ze heeft een nieuwe vriend. Een echte Werkendammer. De meeste Nederlanders zullen, net als de meisjes op de foto, alleen met raketten in de vorm van de ijsjes te maken hebben. Tot nu toe hebben twee Nederlanders met een raket gereisd, Wubbo Ockels in 1985 en André Kuipers in 2004. Hoewel: kort voor Ockels de ruimte in ging, reisde Lodewijk van den Berg naar het heelal. Hij had toen een Amerikaans paspoort, maar is in Nederland geboren. Omdat niet precies bekend is of hij toen ook een Nederlands paspoort had, kunnen het twee maar ook drie Nederlanders zijn die ooit in de ruimte waren. In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Zijn foto is weer aanleiding om een cijfer over ‘de Nederlander’ te belichten. Foto Ad Nuis De Nederlanders/ Werkendam Ad Nuis Nuis, Ad

Kristel Verhoeff (34) is aan het werk in de voortuin van haar jarenvijftigwoning. Haar dochters Sara (5) en Lotte (3) en vriendinnetje Lisa (3) eten een raket. Werkendam is een gelovig dorp. Kristel vond het dan ook niet makkelijk om te scheiden. Zeker niet omdat ze ook zwanger was. Inmiddels gaat het weer goed met haar, ze heeft een nieuwe vriend. Een echte Werkendammer. De meeste Nederlanders zullen, net als de meisjes op de foto, alleen met raketten in de vorm van de ijsjes te maken hebben. Tot nu toe hebben twee Nederlanders met een raket gereisd, Wubbo Ockels in 1985 en André Kuipers in 2004. Hoewel: kort voor Ockels de ruimte in ging, reisde Lodewijk van den Berg naar het heelal. Hij had toen een Amerikaans paspoort, maar is in Nederland geboren. Omdat niet precies bekend is of hij toen ook een Nederlands paspoort had, kunnen het twee maar ook drie Nederlanders zijn die ooit in de ruimte waren.

In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Zijn foto is weer aanleiding om een cijfer over ‘de Nederlander’ te belichten.