Storingen in de buurt

Nu de warme lucht uit Nederland is verdreven, wordt het weerbeeld er voor dit weekeinde niet duidelijker op. Zowel vandaag als morgen zijn er storingen in de buurt. Onduidelijk is of en zo ja op welke schaal ze het weer gaan beïnvloeden. Voor vandaag lijkt het erop dat de meeste bewolking over het westen en noorden van het land trekt. Uit die bewolking valt soms een buitje, maar veel regen wordt niet verwacht. In het zuiden en oosten schijnt de zon behoorlijk. Bij een matige, aan zee vrij krachtige zuidwestelijke wind wordt het in het westen en noorden 20 tot 22 graden, in het oosten en zuidoosten 25 graden.

Morgen lijken de rollen ten opzichte van vandaag omgedraaid. De belangrijkste storing bevindt zich ten zuidoosten van Nederland en veroorzaakt vooral in het zuiden en oosten bewolking met lokaal wat regen. In het westen en noorden is het overwegend droog en komt ook de zon af en toe door. Morgenavond kan het in Limburg even wat steviger regenen, als de storing tijdelijk dichterbij komt. In de rest van het land komen dan een paar buien voor. Het wordt morgen 20 tot 23 graden en er waait een straffe zuidwestenwind. Na morgen is het ook begin volgende week licht wisselvallig. Woensdag wordt het warmer.