SS Rotterdam keert terug naar haar stad

SS Rotterdam keert terug naar haar stad Rotterdam, 2 aug. Nu de sanering is voltooid en bijna 38.000 vierkante meter dekoppervlak gereed is voor hergebruik, keert de ss Rotterdam, het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn, terug naar Rotterdam. Maandagmiddag trekken twee sleepboten het schip, dat in de volksmond ‘de koninklijke dame’ heet, de Nieuwe Waterweg op, op weg naar het Derde Katendrechtse Hoofd. Daar krijgt het schip na jarenlange omzwervingen een nieuwe bestemming. Het dertien verdiepingen tellende gevaarte gaat onder meer dienst doen als hotel, conferentiecentrum, theater en horecagelegenheid. Foto NRC Handelsblad, Vincent Mentzel. Zaterdag &cetera: pagina 14, 15 Het voormalige Holland Amerika Lijn vlaggenschip de ss ROTTERDAM ligt voor een totale verbouwing tot hotel en congresaccomodatie in de haven van het noordduitse Wilhelmshaven. Begin augustus wordt het schip naar Rotterdam gesleept, waar het een vaste ligplaats aan de kade bij de wijk Katendrecht krijgt.foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Duitsland,Wilhelmshaven, mei 2008 Mentzel, Vincent