SERGE BAEKEN

SERGE BAEKEN lezersaanbieding M kunsteditie Maandelijks presenteert M een kunsteditie. In augustus is dat een China-zeefdruk van deAntwerpse kunstenaar Serge Baeken. Hij maakte de gekleurde tekening van contrastrijkPeking, die ook M als cover siert in augustus: Wolken-krabbers en oude gebouwen bij de site van het Olympisch Stadion in Peking. Baeken reisde voor M van Peking naar Shanghai om al tekenend modern China in beeld te brengen (zie pagina’s 12-24). Baeken (Antwerpen, 1967) is een veelzijdig beeldend kunstenaar met een krachtig handschrift. Hij schildert, tekent, illustreert. Hij studeerde beeldende kunst en vrije grafiek aan de kunstacademie in Antwerpen. De kunsteditie is een kleurenzeefdruk op basis van Baekens covertekening. De kleuren kunnen echter door het andere drukproces enigszins afwijken van de cover. De tekening wordt gedrukt in een gelimiteerde, genummerde en gesigneerde oplage van 100 stuks, op een formaat 30x40 centimeter, op 300 grams zuurvrij papier. De prijs van de zeefdruk is 200 euro, inclusief verzendkosten. Bestellen kan via de webshop van de krant: www.nrc.nl/extra Serge Baeken China na de Olympische spelen Dirk van Weelden over fotografie . Wilhelm Busch heronrdekt Cover Illustratie door tekenaar Serge Baeken. Baeken, Serge

Maandelijks presenteert M een kunsteditie. In augustus is dat een China-zeefdruk van deAntwerpse kunstenaar Serge Baeken. Hij maakte de gekleurde tekening van contrastrijkPeking, die ook M als cover siert in augustus: Wolken-krabbers en oude gebouwen bij de site van het Olympisch Stadion in Peking. Baeken reisde voor M van Peking naar Shanghai om al tekenend modern China in beeld te brengen (zie pagina’s 12-24). Baeken (Antwerpen, 1967) is een veelzijdig beeldend kunstenaar met een krachtig handschrift. Hij schildert, tekent, illustreert. Hij studeerde beeldende kunst en vrije grafiek aan de kunstacademie in Antwerpen. De kunsteditie is een kleurenzeefdruk op basis van Baekens covertekening. De kleuren kunnen echter door het andere drukproces enigszins afwijken van de cover. De tekening wordt gedrukt in een gelimiteerde, genummerde en gesigneerde oplage van 100 stuks, op een formaat 30x40 centimeter, op 300 grams zuurvrij papier. De prijs van de zeefdruk is 200 euro, inclusief verzendkosten. Bestellen kan via de webshop van de krant: www.nrc.nl/extra