Rusland pas na de Spelen in beroep tegen schorsing

MOSKOU, 2 aug. Rusland heeft besloten pas na de Olympische Spelen in beroep te gaan tegen de schorsing van zeven atleten, ondanks het vermoeden dat er opzet in het spel is. Dat zei de Russische minister van Sport Vitali Moetko gisteren. De internationale atletiekunie schorste de zeven atleten, van wie er vijf aan de Spelen zouden meedoen, omdat zij hadden gefraudeerd met urinemonsters. ”We willen zo vlak voor de Spelen geen schandaal creëren, maar als je vlak voor de Spelen een hele rij medaillekandidaten uitschakelt, is dat geen toeval. Maar voordat we conclusies trekken, willen we de zaak eerst goed onderzoeken”, aldus Moetko. ”Deze zaak is uniek, ik kan me een soortgelijk incident niet herinneren”, zei hij op de Russische tv. ”Als ze schuldig zijn, zullen ze gestraft worden. Maar als de internationale organisatie de wet niet tot op de letter heeft gevolgd, is het een ander verhaal. Dan vechten we het uit in de rechtbank.”