Radio Voorkeur

Verre Verwanten. De Amsterdamse Elisabeth de Flines kwam in 1710 in het Admiraliteitshuis in Dokkum wonen. Aan de hand van historische documenten en rechtbankverslagen schreef historicus Machiel Bosman een boek over haar. Gesprek met de auteur en met Tjeerd Jongsma, archivaris van het streekarchief Noordoost Friesland. Radio 5, 14.00-14.45u.

In memoriam Jean Decroos. De in april op 75- jarige leeftijd overleden Jean Decroos, 35 jaar lang solo-cellist van het Concertgebouworkest, wordt aan het begin van het Middagconcert herdacht met live-opnamen en een in memoriam van zijn collega-cellist Daniël Esser. Radio 4, 13.02-17.00u.

Kamermuziekfestival. Vandaag en morgen is live het Kamermuziekfestival in Delft te beluisteren. Vanavond het openingsconcert. Christianne Stotijn (mezzosopraan), Julius Drake (piano), Liza Ferschtman (viool), Anne Gastinel (cello) en Rick Stotijn (contrabas) voeren werken uit van Tsjaikovski (liederen en Souvenir de Florence), het duo voor cello en contrabas van Rossini en Tutto che il Mondo van Bottesini. Radio 4, 19.00-23.00u. Zie ook: www.radio4.nl/delft