Radio Voorkeur

Homo 100. Op de dag na de Gay Pride in Amsterdam: de door luisteraars samengestelde top-100 van homo- en lesbosongs. Radio 3 3FM, 9.00-18.00u.

Themazondag: De klassieke kip. Van alle kippen is de Barnevelder de bekendste. Een vriendelijke kip, die garant staat voor een kwantitatief en kwalitatief hoge productie. Een klassieker dus. De vergelijking met Joseph Haydn dringt zich op. Wereldwijd bekend, prettig karakter, groot oeuvre. Zijn Symfonie nr. 83 heet De Kip. Verder muziek van Bach, Respighi, Poglietti, Saint-Saëns, muziek uit Chicken Run en meer werken geïnspireerd door de kip. Radio 4, 10.00-12.15u.

Opium. Tonko Dop ontvangt architect Sjoerd Soeters, o.m. betrokken bij het Java-eiland in Amsterdam en een project in het havengebied in Kopenhagen. Radio 1, 19.00-20.00u.

Volgspot. Muziekprogramma. Vanavond in de spotlights: zangeres Wende Snijders, bekend door haar vaak zelf geschreven Franse chansons. Registratie van een concert met het Metropole Orkest. Radio 2, 0.05-1.00u.