Onder uit de stazak

Onder uit de stazak op proef tekst Joep Habets beeld Bart Nieuwenhuijs De zak is in opmars. Niet de luie zitzak of de slordige ligzak, maar de pronte stazak. Bitterkoekjes, soep, dropjes, olijven komen in de stazak tot ons. Sinds Albert Heijn koelverse soepen en sauzen in een stazak verkoopt staat de stazak zelfs voor kwaliteit. Nu heeft ook Bertolli zijn pastasauzen in een zak gestopt, geen koelverse maar lang houdbare sauzen. De stazak heeft de saus met ‘de smaak van Bologna’ niet beter gemaakt. In de ‘Bolognese pastasaus’ is de ‘beste kwaliteit rundvlees’, zes procent van het totaal, niet te proeven. Wel tomaat, heel erg veel tomaat. Weten de Italiaanse mamma’s die in de reclame zo weglopen met Bertolli niet meer dat bolognesesaus een vleessaus is? En kan het ook een tikje minder zoet?
Onder uit de stazak op proef tekst Joep Habets beeld Bart Nieuwenhuijs De zak is in opmars. Niet de luie zitzak of de slordige ligzak, maar de pronte stazak. Bitterkoekjes, soep, dropjes, olijven komen in de stazak tot ons. Sinds Albert Heijn koelverse soepen en sauzen in een stazak verkoopt staat de stazak zelfs voor kwaliteit. Nu heeft ook Bertolli zijn pastasauzen in een zak gestopt, geen koelverse maar lang houdbare sauzen. De stazak heeft de saus met ‘de smaak van Bologna’ niet beter gemaakt. In de ‘Bolognese pastasaus’ is de ‘beste kwaliteit rundvlees’, zes procent van het totaal, niet te proeven. Wel tomaat, heel erg veel tomaat. Weten de Italiaanse mamma’s die in de reclame zo weglopen met Bertolli niet meer dat bolognesesaus een vleessaus is? En kan het ook een tikje minder zoet? Nieuwenhuijs, Bart

De zak is in opmars. Niet de luie zitzak of de slordige ligzak, maar de pronte stazak. Bitterkoekjes, soep, dropjes, olijven komen in de stazak tot ons. Sinds Albert Heijn koelverse soepen en sauzen in een stazak verkoopt staat de stazak zelfs voor kwaliteit. Nu heeft ook Bertolli zijn pastasauzen in een zak gestopt, geen koelverse maar lang houdbare sauzen. De stazak heeft de saus met ‘de smaak van Bologna’ niet beter gemaakt. In de ‘Bolognese pastasaus’ is de ‘beste kwaliteit rundvlees’, zes procent van het totaal, niet te proeven. Wel tomaat, heel erg veel tomaat. Weten de Italiaanse mamma’s die in de reclame zo weglopen met Bertolli niet meer dat bolognesesaus een vleessaus is? En kan het ook een tikje minder zoet?

    • Joep Habets