Jury Londen: geen oordeel in zaak 7/7

Londen, 2 aug. Een jury in Groot-Brittannië is er gisteren niet in geslaagd om tot een oordeel te komen in de rechtszaak tegen drie Britse mannen die worden beschuldigd van medeplichtigheid aan de bomaanslagen in Londen op 7 juli 2005. Sadeer Salem (28), Waheed Ali (25) en Mohammed Shakil (32) worden verdacht van het helpen zoeken naar doelwitten voor de aanslagen, waarbij 52 doden vielen. De drie bekenden dat ze bevriend waren met de vier zelfmoordterroristen die aanslagen pleegden op drie metro`s en een bus, maar ontkennen meegezocht te hebben naar doelwitten. De jury zei niet te kunnen vaststellen of de drie er extremistische gedachten op nahielden en is ontheven uit zijn taak. Het is onbekend of de aanklagers de zaak opnieuw willen laten voorkomen.