Honecker-bunker tijdelijk geopend

Honecker-bunker tijdelijk geopend Prenden, 2 aug. Het ondergrondse bunkercomplex dat de Oost-Duitse leider Erich Honecker en andere communistische leiders moest beschermen tegen een aanval van het Westen is gisteren voor het eerst sinds de val van de Berlijnse Muur opengesteld voor het publiek. Objekt 17/5001 in Prenden, ten noordoosten van Berlijn, werd gebouwd tussen 1978 en 1983 en beslaat 6.500 vierkante meter. Belangstellenden kunnen er drie maanden terecht, daarna wordt het complex afgedekt met een laag beton. Honecker zelf zou slechts een keer een kwartier binnen zijn geweest. Met de klok mee vanaf linksboven een typekamer, een keuken, een slaapkamer en een eetkamer (foto). Foto’s Reuters The dining room inside the so-called 'Honecker Bunker' is pictured in Prenden some 50 kilometres north of the German capital Berlin, August 1, 2008. The bunker officially called 'Objekt 17/5001', finished in the year 1983, has around 400 rooms at 6500 square metres on three floors and is opened to the public for the next three months. REUTERS/Tobias Schwarz (GERMANY) REUTERS