Heleen Mees

Heleen Mees Nederland,Amsterdam,01-12-2007 Heleen Mees . FOTO: Gerard Til/Hollandse Hoogte
Heleen Mees Nederland,Amsterdam,01-12-2007 Heleen Mees . FOTO: Gerard Til/Hollandse Hoogte Til, Gerard; Hollandse Hoogte

Heleen Mees, econoom, publicist en feminist, heeft nog maar net een iPod: ‘Tot voor kort leidde ik een iPodloos bestaan, hoewel ik al menig Mac Book [van iPodmaker Apple] had versleten. Maar nu ben ik de trotse bezitter van een zilvergrijze mini-iPod, die is gevuld met maar liefst 23 stukken van Amy Winehouse.’ Haar top 3:

3. Stronger Than Me

Waarin Amy haar geliefde toevoegt dat hij geacht wordt de man te zijn, en zingt ‘I want you to stroke my hair’. Want ook destructieve dames hebben liefde nodig.

2. You Know I’m No Good

Waarin Amy haar bedrogen echtgenoot voorhoudt ‘I told you I was trouble’. Ik ben dol op destructieve dames.

1. I Heard Love Is Blind

Waarin Amy aan haar geliefde opbiecht met een andere man geslapen te hebben, maar niet zonder op het hoogtepunt aan hem te denken. Het nummer roept de herinnering op aan mijn vroegere biologielerares die een klas vol pubers wilde voorlichten over het vrouwelijk orgasme (dat je even niet denkt aan het boodschappenlijstje van morgen). ‘You are everything - He means nothing to me - I was thinking of you when I came’ zingt Amy o zo breekbaar.

    • Heleen Mees