Brad Pitt

Brad Pitt Marcel Thomas/Film Magic/Getty Images NEW YORK - SEPTEMBER 23: Actor Brad Pitt sighting filming a scence for the movie "Burn after Reading" on location on the upper westside on September 23 2007 in New York City, NY (Photo by Marcel Thomas/FilmMagic)
Brad Pitt Marcel Thomas/Film Magic/Getty Images NEW YORK - SEPTEMBER 23: Actor Brad Pitt sighting filming a scence for the movie "Burn after Reading" on location on the upper westside on September 23 2007 in New York City, NY (Photo by Marcel Thomas/FilmMagic) Film Magic;Getty Images

65ste Filmfestival Venetië opent met film gebroeders Coen

Het filmfestival in Venetië wordt eind deze maand, op 27 augustus voor de 65ste keer gehouden. De Italianen zelf zetten een kleurrijke Italiaanse pop- en filmlegende in het zonnetje, Adriano Celentano, wiens cultfilm Yuppi Du uit 1975 in een nieuwe montage opnieuw vertoond wordt tijdens het festival.

Maar de openingsfilm is de wereldpremière van een nieuwe film van de gebroeders Coen, Burn After Reading. Daarin speelt John Malkovich een gefrustreerde geheimagent van de CIA, die op non-actief is gesteld wegens zijn verslaving aan alcohol. Hij heeft zijn grieven tegen de dienst in een boek op geschreven, maar hij vergeet het manuscript van zijn memoires op een cd-schijfje in een sportschool.

Sportschooleigenaar Brad Pitt vindt het boek en wil er een slaatje uit slaan, door Malkovich af te persen. George Clooney speelt een oversekste federale agent, die betrokken raakt bij deze afpersingspoging.

Het is de eerste film na de succesvolle film No Country For Old Men van de gebroeders Joel s en Ethan Coen, en het is ‘een stuk lichter’ hebben beiden verklaard.

De film gaat in Nederland op 30 oktober in première.