Autoverkopen in VS zakken in

Southfield, 2 aug. De Amerikaanse auto-industrie is op weg naar het slechtste jaar sinds 1993 nadat de autoverkopen in juli ineen zijn gezakt. Amerikaanse producenten zagen vooral de verkopen van energieslurpende lichte trucks sterk teruglopen: Chrysler (min 29 procent) General Motors (min 26), Ford (min 15). Ook Toyota deelde deze malaise met een daling van 12 procent. De enige autofabrikant die groeide is Nissan (8,5 procent). Honda bleef vrijwel gelijk. Aziatische fabrikanten hebben nu een marktaandeel van 49 procent, terwijl de drie Amerikanen het moeten doen met slechts 42 procent van hun eigen markt. Verwachtingen voor de tweede helft van het jaar zijn slechter dan voor de afgelopen zes maanden. Deutsche Bank verwacht dat de totale verkopen uit zullen komen op 14 miljoen auto`s, het laagste cijfer in vijftien jaar.