Zes Russische atletes geschorst

MOSKOU, 1 aug. De internationale atletiekfederatie (IAAF) heeft zes Russische atletes geschorst omdat er afwijkend DNA bij hen is ontdekt. Dat heeft het hoofd van de Russische atletiekunie, Valentin Balachnitsjev, gisteren bevestigd. Jelena Soboleva, Daria Pisjchalnikova, Goelfia Chanafejeva, Tatiana Tomasjova, Joelia Fomenko en Svetlana Cherkasova hebben vorig jaar monsters afgestaan voor DNA-tests. ”De gegevens doen doping vermoeden en de IAAF heeft daarom het recht ze voorlopig te schorsen. Dit besluit ontneemt onze atletes alle hoop op Peking”, aldus Balachnitsjev. Vijf van hen maken deel uit van de olympische delegatie en zouden potentiële medaillekandidaten zijn. Soboleva zette de beste seizoenstijd neer op de 800 en 1.500 meter. Pisjchalnikova is een van de beste discuswerpsters ter wereld.