Vormgeving voor een kado

Geboortekaartje voor een fles wijn Jonge Hanen

„Omdat jonge hazen vinden dat slechte, lelijke, ondoordachte en ronduit saaie vormgeving verleden tijd moet zijn” begonnen designers Chiel Weverling en Dennis van den Brink in 2004 hun project Jonge Hazen. Ze ontwerpen geboortekaartjes, maken uitnodigingen en bewerken foto’s voor non-profitorganisaties en particulieren. En dat allemaal voor een kadootje dat de opdrachtgever zelf mag kiezen. Op hun vrolijke site met oortjes die boven het gras uitsteken en boos kijkende wortels staat een verlanglijstje waar je enkele suggesties kunt vinden, waaronder een cactus, een pak hagelslag of een fles wijn. Op hun weblog tonen ze foto’s van de kadootjes die ze hebben ontvangen. Als je een opdracht hebt kun je ze mailen en nemen ze contact met je op. Klik lekker rond op hun site, maar woel niet het gras om, want daar houden jonge hazen niet van.

Deirdre Das

Zet de jonge hazen aan het werk op jongehazen.nl

    • Deirdre Das