Radio Voorkeur

Kunststof. Frénk van der Linden praat met Ron Lodewijks, journalist bij het Brabants Dagblad. Hij won dit jaar de prestigieuze journalistieke prijs De tegel voor een een serie onthullende verhalen over gouden handdrukken bij de provincie Brabant. Radio 1, 19.04-20.00u.

Desmet live. Keuze uit de mooiste interviews van Theodor Holman in café Desmet in Amsterdam. Vanavond het interview (uit 2006) met Gerard ’t Hooft, die in 1999 de Nobelprijs voor natuurkunde kreeg. Het onderwerp: sciencefiction en echte natuurkunde. En een herhaling van Holmans programma Een uur Ischa op de radio uit 2004 waarin hij met gasten de toen tien jaar eerder overleden Ischa Meyer herdacht. En literair recensent (van deze krant) Arnold Heumakers bespreekt het werk van filosoof Baruch de Spinoza. Radio 5, 18.05-20.00u.

Napels. Live-interviewprogramma over iemands ‘gedroomde toekomst’. Vanavond te gast: jazzmusicus Pierre Courbois. Herhaling. Radio 5, 20.02-21.00u.

Legendarisch live. Historisch optreden van The Faces, 1971. Met o.m. de nummers Love in vain en Bad ’n ruin. Radio 2, 23.05-0.00u.