Plasterk heeft meeste invloed kunstwereld

AMSTERDAM. Minister Ronald Plasterk van OC & W (PvdA) is de meest invloedrijke persoon in de kunstwereld. Hij bezet de eerste plaats op de lijst van 25 Nederlanders die grote invloed in Nederlandse kunstkringen hebben. Naast de politiek, het bedrijfsleven, stichtingen, belangenverenigingen zijn particulieren in de kunstwereld actief. De lijst is dit jaar voor het eerst samengesteld door de stichting Kunstweek, die zich inzet voor het vergroten van de belangstelling voor beeldende kunst in Nederland. De rangorde is opgenomen in de gisteren verschenen uitgave Wie is Wie in de Kunstwereld, een overzicht van 171 Nederlanders die van invloed zijn op de Nederlandse kunstwereld. Op de tweede plaats staat Ben Janssens, bestuursvoorzitter van de kunstbeurs Tefaf, gevolgd door recensenten, museumdirecteuren en Els Swaab, de voorzitter van de Raad voor Cultuur.