op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Feyenoord-jubileumtoernooi met wedstrijden tegen Borussia Dortmund en (zondag) tegen Celtic.

Vandaag in de weblogs

Fascinerend straatschoffie

Femke van Zijl liep een fascinerende puber tegen het lijf die ze kan gebruiken voor haar boek over het stadsleven in Maputo. Maar hoe selecteert ze haar slachtoffers? „Wil iemand te graag praten, dan houd ik de boot af. Dan heeft deze persoon andere belangen in zijn hoofd – niet zelden geld – en dat praat heel lastig. Maar al te afwijzende respondenten ga ik evenmin aan hun jasje trekken, dat levert niets op.” Liefst werkt Femke met mensen die gesloten lijken maar op den duur interesse tonen in haar werk.

„Mijn intuïtie geeft altijd de doorslag.” Lees meer via nrcnext.nl/citylife

En verder...

Zomerfestivals

Wanneer moet je in Sziget zijn? Hoe vies word je bij Pukkelpop? In binnen- en buitenland zijn er deze zomer weer allerlei soorten festivals.

Bekijk locaties, line-up en de ‘modderindex’ op nrcnext.nl/festivals