Onbeholpen woordenstroom

cd hiphop Dan le Sac Vs Scroobius Pip:Angles ****

cd hiphop

Dan le Sac Vs Scroobius Pip:Angles ****

Het Britse duo Dan Le Sac Vs Scroobius Pip speelde zich in de kijker met de droogkomische analyse van de leegte van de entertainmentwereld in het nummer Thou Shalt Always Kill. Het zet die strooptocht tegen zielloze kunst op dit debuutalbum onverdroten voort en is regelmatig beklemmend, poëtisch en ontregelend. Dat komt door de voordracht van Scroobius Pip, die verklaart dat hij wel meer aan zijn rapstijl zou kunnen werken, maar liever opleest uit zijn aantekeningen, op zoek naar een waardevol citaat. Met zijn onbeholpen woordenstroom neemt hij een unieke positie in.

Het titelnummer is een kort verhaal waarbij verschillende gezichtspunten de bevooroordeelde luisteraar bewust op het verkeerde been zetten. De irritant monotoon doorzeurende synthesizer leidt flink af en de producties zijn vaak slechts stoorzenders. Anderzijds vormen de haperende oldschooldrums, nerveuze bliepjes en dreinende digitale riffs een al even nadrukkelijk statement voor eigenzinnigheid binnen een zo door clichés gegijzelde kunstvorm.

    • Saul van Stapele