Olympisch comité straft wielrenner en dopingzondaar Ricco

ROME. Het Italiaans olympisch comité CONI heeft dopingzondaar Riccardo Ricco gisteren geschorst. De Italiaanse wielrenner werd na de individuele tijdrit in de Ronde van Frankrijk betrapt op het gebruik van epo. Ricco ontkende in eerste instantie schuld, maar gaf woensdag bij een hoorzitting van het CONI toe dat hij epo had gebruikt. De duur van zijn schorsing is niet bekend. Het zal waarschijnlijk twee jaar zijn, net als zijn landgenoot Ivan Basso die in 2006 voorafgaand aan de Tour doping had gebruikt. Ricco moest de Tour na zijn positieve test verlaten. Zijn ploeg Saunier-Duval trok meteen alle renners terug uit de Ronde van Frankrijk en ontsloeg Ricco op staande voet. Ook Leonardo Piepoli kreeg ontslag, hij zou de ethische code van de wielerploeg overtreden hebben.