Minder warm

De komende dagen is het met temperaturen tussen 20 en 25 graden minder warm en minder benauwd dan de afgelopen week. ’s Nachts koelt het af naar 12 tot 16 graden. Vanavond en vannacht is het droog. Vanuit het westen klaart het verder op. Lokaal kan mist aan de grond ontstaan. Bij een tot matig afnemende zuidwestenwind koelt het af naar 12 tot 15 graden.

Morgen begint droog met zon, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe. Tegen het eind van de ochtend kan langs de west- en zuidwestkust al wat regen vallen. In de loop van de middag gaat het op steeds meer plaatsen regenen, maar in het oosten en zuidoosten blijft het tot ver in de middag nog droog met temperaturen die oplopen naar 24 of 25 graden. Aan zee wordt het met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind en regen niet warmer dan 20 tot 22 graden.

Zondag nadert vanuit het westen een volgende storing. Waarschijnlijk zijn er zondag wolkenvelden en valt op sommige plaatsen af en toe regen. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind en het wordt 20 tot 23 graden.

Maandag valt in de ochtend nog een bui, daarna lijkt het weer een tijdje droog te worden. Woensdag en donderdag wordt met een tijdelijk naar het zuiden draaiende wind weer warme lucht aangevoerd, waarin de temperatuur weer kan stijgen naar zomerse waarden.