Meer bedrijven dan ooit op Gay Pride

Meer bedrijven dan ooit op Gay Pride Amsterdam, 1 aug. Shell was in 2005 het eerste bedrijf dat meevoer in de jaarlijkse botentocht tijdens homofestival Gay Pride. Het jaar erna was het al een stoet, met onder meer IBM. Dit jaar is voor het eerst een bedrijf hoofdsponsor van het evenement (ING). Morgen vaart voor het eerst ook een minister mee (Plasterk). Dat feit trok nog extra bedrijven over de streep om te sponsoren. Foto Rob Huibers/HH Nederland, Amsterdam, 5-8-2006. Foto: Rob Huibers / Hollandse Hoogte. In de Prinsengracht en op de Amstel keken tienduizenden mensen vanaf de waterkant en de bruggen en vanaf honderden, boten en woonarken naar de Canal Parade, de massale botenoptocht van het Gay Pride festival. Opvallend is de aanwezigheid van enkele grote bedrijven. Het kapitaal verbindt zijn geld en dure merknaam graag aan Gay Pride: ING, Xerox en (op deze foto) IBM. Ook twee politieke partijen, Groen Links en D'66, waren van de partij. More than 100,000 people stood on the banks and bridges of the Amsterdam canals to watch the Canal Parade of the Gay Pride Festival. Remarkable is that big international companies like IBM, Xerox and ING want to be connected to this festival and lend their expensive brand names to the gay movement. They all had their own boat in the Parade. Hollandse Hoogte