Kandinsky op plein in Duitse Weilheim

Kandinsky op plein in Duitse Weilheim weilheim, 1 aug. Een luchtopname toont een op de Marienplatz geschilderde reproductie van een schilderij dat de Russische kunstenaar Wassily Kandinsky in 1909 van het plein maakte. Het origineel is ongeveer 40 x 40 cm groot is. Bij het project ‘Ein Kandinsky für Weilheim’ waren vijfhonderd scholieren en burgers uit de plaats betrokken. Zij waren drie weken bezig met het beschilderen – als het weer het toeliet – van de 8.332 straatstenen van het 2100 vierkante meter grote plein. Morgen om 10 uur wordt het kunstwerk officieel onthuld door de burgemeester van Weilheim, opgeluisterd door muziek van de Stadskapel. Foto AFP This recent handout picture released on July 31, 2008 shows an aerial view of the Marienplatz square in Weilheim, southern Germany, with a colorful reproduction of a Kandinsky work painted on the pavement. After almost three weeks of work for the project "Ein Kandinsky fuer Weilheim (A Kandinsky for Weilheim), more than 500 pupils and citizens of the Bavarian town finished to paint a reproduction of Russian artist Wassily Kandinsky's "Weilheim-Marienplatz" on 8,332 pavement stones at the central place that measures 2,100 squaremeters. The original painting, an approximately 40x40 centimeters measuring view of Weilheim created by Kandinsky in 1909, was sold in an auction in 2007 for GBP 2.484.000,-. AFP PHOTO HO Project "EIN KANDINSKY FUER WEILHEIM" RESTRICTED TO EDITORIAL USE NO SALES AFP