JK Rowling vult Potter-reeks aan

AMSTERDAM, 1 AUG. Schrijfster JK Rowling komt op 4 december met een aanvulling op de succesvolle Harry Potter-reeks. Die dag verschijnt het sprookjesboek The Tales of Beedle the Bard, zo maakte uitgeverij Bloomsbury gisteren bekend. In Rowlings laatste laatste boek, Harry Potter and the Deathly Hollows speelt The Tales als en verzameling van zeven korte sprookjes, al een cruciale rol. De schrijfster zag het schrijven ervan als een manier om afscheid te nemen van Potter. Vorig jaar november heeft Rowling zeven met de hand geschreven exemplaren van het boek gemaakt. Eén daarvan werd voor een goed doel geveild voor 2,5 miljoen euro, mede omdat de auteur destijds zei dat het niet gedrukt zou worden. De andere zes gaf ze weg. Ook de opbrengst van het nieuwe boek gaat naar een goed doel: de Childrens High Level Group.