Hier woonden 10.000 gezinnen

Twee Chinese beveiligingsbeambten staan voor de nieuwste toeristische attractie van Peking: de volledig gerenoveerde winkel en uitgaansstraat Qianmen-straat. Althans, ze staan voor een enorm billboard van het winkelgebied. De bijna 850 meter lange straat Qianmen-straat is sinds mei 2007 afgesloten en zal volgende week opengaan, net voor de Olympische Spelen beginnen.

De winkelstraat is 570 jaar oud en staat bekend om de talrijke restaurants, zijdewinkels, theaters en theehuizen. Na de opening zal het winkelend publiek, mits ze het geld hebben, kunnen genieten van koffie bij Starbucks en de duurste merkkleding kunnen aanschaffen . De route van de olympische marathon voert tijdens de Spelen door de vernieuwde Qianmen-straat.

In de omgeving hebben meer dan 10.000 gezinnen hun kleine huizen moeten verlaten om plaats te maken voor duurdere woningen, hotels en winkelpanden.