Hier woonden 10.000 gezinnen

Hier woonden 10.000 gezinnen peking. Twee Chinese beveiligingsbeambten staan voor de nieuwste toeristische attractie van Peking: de volledig gerenoveerde winkel en uitgaansstraat Qianmen-straat. Althans, ze staan voor een enorm billboard van het winkelgebied. De bijna 850 meter lange straat Qianmen-straat is sinds mei 2007 afgesloten en zal volgende week opengaan, net voor de Olympische Spelen beginnen. De winkelstraat is 570 jaar oud en staat bekend om de talrijke restaurants, zijdewinkels, theaters en theehuizen. Na de opening zal het winkelend publiek, mits ze het geld hebben, kunnen genieten van koffie bij Starbucks en de duurste merkkleding kunnen aanschaffen . De route van de olympische marathon voert tijdens de Spelen door de vernieuwde Qianmen-straat. In de omgeving hebben meer dan 10.000 gezinnen hun kleine huizen moeten verlaten om plaats te maken voor duurdere woningen, hotels en winkelpanden. Foto AP/Alexander F. Yuan Two Chinese security guards stand in front of a billboard which shows a picture of newly renovated Qianmen Street in Beijing, China, Thursday, July, 31, 2008. The Qianmen area's main shopping drag is being rebuilt with two-and-three-story commercial buildings that will house name-brands from Prada to Starbucks. In the narrow alleys to the east, more than 10,000 families have been moved out of their one-story courtyard homes that are symbol of old Beijing to make way for pricier residences, high-end restaurants and a boutique hotel. It gets its name from the towering gate -- Qianmen means "front gate" -- that was once an entrance to the city. (AP Photo/Alexander F. Yuan) Associated Press

Twee Chinese beveiligingsbeambten staan voor de nieuwste toeristische attractie van Peking: de volledig gerenoveerde winkel en uitgaansstraat Qianmen-straat. Althans, ze staan voor een enorm billboard van het winkelgebied. De bijna 850 meter lange straat Qianmen-straat is sinds mei 2007 afgesloten en zal volgende week opengaan, net voor de Olympische Spelen beginnen.

De winkelstraat is 570 jaar oud en staat bekend om de talrijke restaurants, zijdewinkels, theaters en theehuizen. Na de opening zal het winkelend publiek, mits ze het geld hebben, kunnen genieten van koffie bij Starbucks en de duurste merkkleding kunnen aanschaffen . De route van de olympische marathon voert tijdens de Spelen door de vernieuwde Qianmen-straat.

In de omgeving hebben meer dan 10.000 gezinnen hun kleine huizen moeten verlaten om plaats te maken voor duurdere woningen, hotels en winkelpanden.