Het heldere Zeeuwse licht

Het heldere Zeeuwse licht Domburg In 1893, nog voordat Domburg door Toorop werd ontdekt, tekende Graadt van Roggen (1867-1959) hier al. Domburg was begin vorige eeuw een trefpunt van schilders inspiratie vonden in het heldere Zeeuwse licht. De ‘luminist’ Van Roggen heeft zijn leven naast zijn grafische werk veel geschilderd. Zijn favoriete motieven waren het strand, de zee, de duinen en de wind. Een enkele keer hangt er een windstille warmte boven het duin, maar meestal stuift en waait het in zijn werk. T/m 9 nov Marie Tak -Van Poortvliet Museum, Ooststraat 10a. Di-zo 13-17u

Domburg

In 1893, nog voordat Domburg door Toorop werd ontdekt, tekende Graadt van Roggen (1867-1959) hier al. Domburg was begin vorige eeuw een trefpunt van schilders inspiratie vonden in het heldere Zeeuwse licht. De ‘luminist’ Van Roggen heeft zijn leven naast zijn grafische werk veel geschilderd. Zijn favoriete motieven waren het strand, de zee, de duinen en de wind. Een enkele keer hangt er een windstille warmte boven het duin, maar meestal stuift en waait het in zijn werk.

T/m 9 nov Marie Tak -Van Poortvliet Museum, Ooststraat 10a. Di-zo 13-17u