Groot-Brittannië

Groot-Brittannië Londen De Wellcome Trust is een onafhankelijke liefdadigheidsinstelling, die sinds 1936 de gezondheid van mens en dier onderzoekt. De Wellcome Collection toont het verband tussen geneeskunde, wetenschap, het leven op aarde en de kunst. In diverse ruimtes zijn zowel permanente als tijdelijke exposities ingericht. In de zomer worden er ook wandelingen, lezingen uitvoeringen georganiseerd. Skeletons: London’s buried bones toont op fascinerende wijze in het verleden overleden Londenaren, die zijn gevonden bij bouwwerkzaamheden van de stad. In Spitalfields (250-400) (1100-1539) in oost-Londen werden tijdens het maken van de fundamenten van een nieuw kantoorgebouw in de jaren negentig ruim 10.000 botten gevonden uit de middeleeuwen van een van de grootste Engelse ziekenhuizen uit 1197, het St Mary Spital. T/m 28 sept Wellcome Collection, 183 Euston Road, Londen NW1, 004420 7611 2222 & www.wellcomecollection.org Londen De experimentele films van Chantal Akerman staan bekend om hun radicale ideeën over seksualiteit, feminisme en haar familiegeschiedenis. Ze zitten vol sigarettenrook, dubbelzinnigheden en suspense. Akerman was een Europese voorloper in experimentele films tijdens de jaren zeventig. Dit is haar eerste solo-expositie in Londen waarin twee films centraal staan. Women from Antwerp in november (2007), een film noir productie waarin een gezicht close-up is gefilmd. To Walk Next to One’s Shoelaces in an Empty Fridge (2004) is een video installatie over het in Auschwitz gevonden dagboek van haar oma. T/m 14 sept, Camden Arts Centre, Arkwright Road, London NW3, 004420 7472 5500 & www.camdenartscentre.org En verder T/m 27 sept, Painted Photographs: Coloured Portraiture in India, Brunei Gallery, Soas University of London, Thornhaugh Str, Russell Square, Londen WC1 0044 2078984023/4026 & www.soas.ac.uk A worker at the Wellcome Collection places her hands on a skull during the press preview of the "Skeletons: London's buried bones" exhibition in London July 22, 2008. The exhibition comprises 26 skeletons from the Museum of London's centre of human bioarcheology and aims to show how Londoners lived and died over the last 2000 years. The exhibitions runs to September 28. REUTERS/Andrew Winning (BRITAIN) REUTERS

Londen

De Wellcome Trust is een onafhankelijke liefdadigheidsinstelling, die sinds 1936 de gezondheid van mens en dier onderzoekt. De Wellcome Collection toont het verband tussen geneeskunde, wetenschap, het leven op aarde en de kunst. In diverse ruimtes zijn zowel permanente als tijdelijke exposities ingericht. In de zomer worden er ook wandelingen, lezingen uitvoeringen georganiseerd. Skeletons: London’s buried bones toont op fascinerende wijze in het verleden overleden Londenaren, die zijn gevonden bij bouwwerkzaamheden van de stad. In Spitalfields (250-400) (1100-1539) in oost-Londen werden tijdens het maken van de fundamenten van een nieuw kantoorgebouw in de jaren negentig ruim 10.000 botten gevonden uit de middeleeuwen van een van de grootste Engelse ziekenhuizen uit 1197, het St Mary Spital.

T/m 28 sept Wellcome Collection, 183 Euston Road, Londen NW1, 004420 7611 2222 & www.wellcomecollection.org

Londen

De experimentele films van Chantal Akerman staan bekend om hun radicale ideeën over seksualiteit, feminisme en haar familiegeschiedenis. Ze zitten vol sigarettenrook, dubbelzinnigheden en suspense. Akerman was een Europese voorloper in experimentele films tijdens de jaren zeventig. Dit is haar eerste solo-expositie in Londen waarin twee films centraal staan. Women from Antwerp in november (2007), een film noir productie waarin een gezicht close-up is gefilmd. To Walk Next to One’s Shoelaces in an Empty Fridge (2004) is een video installatie over het in Auschwitz gevonden dagboek van haar oma.

T/m 14 sept, Camden Arts Centre, Arkwright Road, London NW3, 004420 7472 5500 & www.camdenartscentre.org

En verder

T/m 27 sept, Painted Photographs: Coloured Portraiture in India, Brunei Gallery, Soas University of London, Thornhaugh Str, Russell Square, Londen WC1 0044 2078984023/4026 & www.soas.ac.uk