Gamma verwacht minder winst

Helmond, 1 aug. Textielfabrikant Gamma Holding heeft na een slechter dan verwacht eerste half jaar een winstwaarschuwing gegeven. Het bedrijf kampt met de afnemende economische groei in Europa en de Verenigde Staten en de zwakke dollar. Gamma verwacht dat de nettowinst dit jaar ongeveer 15 procent lager zal uitvallen dan vorig jaar. Hierbij is geen rekening gehouden met de verkoopopbrengsten van af te stoten onderdelen en extra herstructureringskosten voor Sleep Care Fabrics. De nettowinst in de eerste helft van dit jaar bedroeg 15,6 miljoen euro tegenover 17,7 miljoen euro een jaar eerder, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers. Analisten rekenden op een daling tot 16,9 miljoen euro. De omzet steeg wel, naar 375 miljoen van 357 miljoen euro. Ook dit cijfer bleef echter achter bij de verwachting van analisten.