Frankrijk

Frankrijk La Roque-d’Anthéron De absolute must voor pianoliefhebbers is het Festival international de piano de Roque d’Anthéron. Het vindt plaats in het platanenpark van het Château de Florans, de cisterciënzer abdij van Silvacane, de oude steengroeven van Rognes, de Temple de Lourmarin en dit jaar ook in het Théâtre des terrasses van Gordes en het Grand Théâtre de Provence van Aix-en-Provence. Voor de 28ste editie staan er ruim tachtig gevarieerde klassieke- en jazzconcerten en recitals en vier ‘Nuits du piano’ op het programma. Deelnemende solisten zijn zowel internationale sterren als Alfred Brendel, Grigory Sokolov, Nikolai Lugansky, Boris Berezovsky, Brigitte Engerer, Aldo Ciccolini, als ontdekkingen zoals de Pool Rafal Blechacz. T/m 22 aug, www.festival-piano-com en 0033-442505115. Céret In het begin van de twintigste eeuw kwamen de Hongaarse artiesten zich laven aan de kunst in de Franse hoofdstad. Ze ontdekten er het fauvisme en exposeerden al snel hun naakten, portretten en stillevens in verblindende kleuren naast die van hun Franse collega’s. Terug thuis mengden zij de onstuimigheid van het Franse fauvisme, de kracht van het Duitse impressionisme met de grote gevoeligheid van de Slavische ziel. De boeiende expositie Fauves Hongrois 1904-1914 met 116 doeken en 40 tekeningen is een mengeling van vreugde en nostalgie. T/m 12 okt in het Musée d’art moderne van Céret (66) www.musee-ceret.com En verder Heropening Musée Picasso, château Grimaldi in 06600 Antibes 0033-4929 05420; Kees van Dongen t/m 7 sept in de salle d’exposition van de quai Antoine-1er in Monaco 00377-98981962; Tim Walker t/m 14 sept op de Rencontres d’Arles photographie 2008 www.rencontres-arles.com; La Cagnotte, een stuk van Labiche t/m 23 aug op het voorplein van het Château de Grignan (Drôme) www.ladrome.fr;
Frankrijk La Roque-d’Anthéron De absolute must voor pianoliefhebbers is het Festival international de piano de Roque d’Anthéron. Het vindt plaats in het platanenpark van het Château de Florans, de cisterciënzer abdij van Silvacane, de oude steengroeven van Rognes, de Temple de Lourmarin en dit jaar ook in het Théâtre des terrasses van Gordes en het Grand Théâtre de Provence van Aix-en-Provence. Voor de 28ste editie staan er ruim tachtig gevarieerde klassieke- en jazzconcerten en recitals en vier ‘Nuits du piano’ op het programma. Deelnemende solisten zijn zowel internationale sterren als Alfred Brendel, Grigory Sokolov, Nikolai Lugansky, Boris Berezovsky, Brigitte Engerer, Aldo Ciccolini, als ontdekkingen zoals de Pool Rafal Blechacz. T/m 22 aug, www.festival-piano-com en 0033-442505115. Céret In het begin van de twintigste eeuw kwamen de Hongaarse artiesten zich laven aan de kunst in de Franse hoofdstad. Ze ontdekten er het fauvisme en exposeerden al snel hun naakten, portretten en stillevens in verblindende kleuren naast die van hun Franse collega’s. Terug thuis mengden zij de onstuimigheid van het Franse fauvisme, de kracht van het Duitse impressionisme met de grote gevoeligheid van de Slavische ziel. De boeiende expositie Fauves Hongrois 1904-1914 met 116 doeken en 40 tekeningen is een mengeling van vreugde en nostalgie. T/m 12 okt in het Musée d’art moderne van Céret (66) www.musee-ceret.com En verder Heropening Musée Picasso, château Grimaldi in 06600 Antibes 0033-4929 05420; Kees van Dongen t/m 7 sept in de salle d’exposition van de quai Antoine-1er in Monaco 00377-98981962; Tim Walker t/m 14 sept op de Rencontres d’Arles photographie 2008 www.rencontres-arles.com; La Cagnotte, een stuk van Labiche t/m 23 aug op het voorplein van het Château de Grignan (Drôme) www.ladrome.fr;

La Roque-d’Anthéron

De absolute must voor pianoliefhebbers is het Festival international de piano de Roque d’Anthéron. Het vindt plaats in het platanenpark van het Château de Florans, de cisterciënzer abdij van Silvacane, de oude steengroeven van Rognes, de Temple de Lourmarin en dit jaar ook in het Théâtre des terrasses van Gordes en het Grand Théâtre de Provence van Aix-en-Provence. Voor de 28ste editie staan er ruim tachtig gevarieerde klassieke- en jazzconcerten en recitals en vier ‘Nuits du piano’ op het programma. Deelnemende solisten zijn zowel internationale sterren als Alfred Brendel, Grigory Sokolov, Nikolai Lugansky, Boris Berezovsky, Brigitte Engerer, Aldo Ciccolini, als ontdekkingen zoals de Pool Rafal Blechacz.

T/m 22 aug, www.festival-piano-com en 0033-442505115.

Céret

In het begin van de twintigste eeuw kwamen de Hongaarse artiesten zich laven aan de kunst in de Franse hoofdstad. Ze ontdekten er het fauvisme en exposeerden al snel hun naakten, portretten en stillevens in verblindende kleuren naast die van hun Franse collega’s. Terug thuis mengden zij de onstuimigheid van het Franse fauvisme, de kracht van het Duitse impressionisme met de grote gevoeligheid van de Slavische ziel. De boeiende expositie Fauves Hongrois 1904-1914 met 116 doeken en 40 tekeningen is een mengeling van vreugde en nostalgie.

T/m 12 okt in het Musée d’art moderne van Céret (66) www.musee-ceret.com

En verder

Heropening Musée Picasso, château Grimaldi in 06600 Antibes 0033-4929 05420; Kees van Dongen t/m 7 sept in de salle d’exposition van de quai Antoine-1er in Monaco 00377-98981962; Tim Walker t/m 14 sept op de Rencontres d’Arles photographie 2008 www.rencontres-arles.com; La Cagnotte, een stuk van Labiche t/m 23 aug op het voorplein van het Château de Grignan (Drôme) www.ladrome.fr;