FC Twente treft Arsenal in Europees avontuur

NYON, 1 aug. FC Twente speelt in de derde voorronde van de Champions League tegen Arsenal. De winnaar van de dubbele confrontatie plaatst zich voor het hoofdtoernooi van het belangrijkste Europese bekertoernooi. De eerste wedstrijd is op 12 of 13 augustus in het Gelredome in Arnhem, de return op 26 of 27 augustus in Londen. Landskampioen PSV is al zeker van de Champions League. Arsenal, de ploeg van Robin van Persie, eindigde afgelopen seizoen als derde in de Engelse Premier League, achter kampioen Manchester United en Chelsea. In de Champions League bereikte de ploeg van trainer Arsène Wenger de kwartfinales, waarin Liverpool over twee wedstrijden te sterk was. Twee jaar geleden stootte Arsenal door naar de finale van het toernooi, en verloor daarin van FC Barcelona. FC Twente kwalificeerde zich afgelopen seizoen voor de voorronde van de Champions League door in de finale van de play-offs Ajax te verslaan. Voor de nieuwe trainer, de Engelsman Steve McClaren, wordt de confrontatie met Arsenal een terugkeer in zijn vaderland. De ploeg uit Enschede speelt de thuiswedstrijd niet in eigen stadion, omdat dit wordt verbouwd. Daarom wijkt FC Twente uit naar het Gelredome in Arnhem.