Duitsland

Duitsland Nibelungen Grote namen, groots theater en grote emoties voor een gigantisch decor. Die Nibelungen wordt sinds 2002 in spraakmakende interpretaties voor de historische Kaiserdom in Worms opgevoerd. De Duitse sage gaat over Siegfried en de draak, Siegfried en de dwerg, Siegfried en de mooie Krimhilde en nog veel meer. Zoals machtswellust, liefde en moed. Dit jaar zijn er in Worms voor het eerst twéé stukken te zien, Siegfrieds Frauen en Die letzten Tage von Burgund. Moritz Rinke schreef ze en Dieter Wedel zorgde voor een opzwepende regie. Met top-acteurs als Meret Becker, Annett Renneberger en Uwe Bohm. T/m 17 aug. Inl 0049-1805 337171 en www.nibelungenfestspiele.de. Miró in Beieren Het Beierse Amberg heeft stadsmuren, torens en poorten. Dit charmante middeleeuwse stadje is een reis meer dan waard nu er t/m 25 september een tentoonstelling over Joan Miró te zien is. De Catalaanse schilder (1893-1983) was aanvankelijk boekhouder. Pas na een zenuwinzinking mocht hij van zijn ouders naar de kunstacademie. Hij maakte kennis met de surrealisten en vond rondom 1930 zijn eigen stijl. Zon, maan, sterren, vogels en slangen werden zijn favoriete symbolen. Ook grafische technieken paste Miró met compassie toe. Traumwelten toont dat kleurige grafische werk, waar je niet alleen dromerig maar ook blij van wordt. ACC, Schiesstätte 8, Amberg. ma-zo 11-19u do & vr 11-20u. Inl 00 49 962149000 & www.acc-amberg.de. En verder Kamuna, twintig musea in Karlsruhe zijn op 2 augustus tot 1 uur ’s nachts geopend: www.kamuna.de; Ostseefestspiele, met opera’s van Puccini en Bizet, t/m 16 aug in de badplaats Greifswald: www.ostseefestpiele.de; Shakespeare-festival, meertalig gebrachte klassiekers t/m 23 aug in het perfect nagebouwde Globetheater in Neuss: www.shakespeare-festival.de; Meerkabarett, muziek en comedy t/m 24 aug in Rantum/Sylt aan zee: www.meerkabarett.de.
Duitsland Nibelungen Grote namen, groots theater en grote emoties voor een gigantisch decor. Die Nibelungen wordt sinds 2002 in spraakmakende interpretaties voor de historische Kaiserdom in Worms opgevoerd. De Duitse sage gaat over Siegfried en de draak, Siegfried en de dwerg, Siegfried en de mooie Krimhilde en nog veel meer. Zoals machtswellust, liefde en moed. Dit jaar zijn er in Worms voor het eerst twéé stukken te zien, Siegfrieds Frauen en Die letzten Tage von Burgund. Moritz Rinke schreef ze en Dieter Wedel zorgde voor een opzwepende regie. Met top-acteurs als Meret Becker, Annett Renneberger en Uwe Bohm. T/m 17 aug. Inl 0049-1805 337171 en www.nibelungenfestspiele.de. Miró in Beieren Het Beierse Amberg heeft stadsmuren, torens en poorten. Dit charmante middeleeuwse stadje is een reis meer dan waard nu er t/m 25 september een tentoonstelling over Joan Miró te zien is. De Catalaanse schilder (1893-1983) was aanvankelijk boekhouder. Pas na een zenuwinzinking mocht hij van zijn ouders naar de kunstacademie. Hij maakte kennis met de surrealisten en vond rondom 1930 zijn eigen stijl. Zon, maan, sterren, vogels en slangen werden zijn favoriete symbolen. Ook grafische technieken paste Miró met compassie toe. Traumwelten toont dat kleurige grafische werk, waar je niet alleen dromerig maar ook blij van wordt. ACC, Schiesstätte 8, Amberg. ma-zo 11-19u do & vr 11-20u. Inl 00 49 962149000 & www.acc-amberg.de. En verder Kamuna, twintig musea in Karlsruhe zijn op 2 augustus tot 1 uur ’s nachts geopend: www.kamuna.de; Ostseefestspiele, met opera’s van Puccini en Bizet, t/m 16 aug in de badplaats Greifswald: www.ostseefestpiele.de; Shakespeare-festival, meertalig gebrachte klassiekers t/m 23 aug in het perfect nagebouwde Globetheater in Neuss: www.shakespeare-festival.de; Meerkabarett, muziek en comedy t/m 24 aug in Rantum/Sylt aan zee: www.meerkabarett.de.

Nibelungen

Grote namen, groots theater en grote emoties voor een gigantisch decor. Die Nibelungen wordt sinds 2002 in spraakmakende interpretaties voor de historische Kaiserdom in Worms opgevoerd. De Duitse sage gaat over Siegfried en de draak, Siegfried en de dwerg, Siegfried en de mooie Krimhilde en nog veel meer. Zoals machtswellust, liefde en moed. Dit jaar zijn er in Worms voor het eerst twéé stukken te zien, Siegfrieds Frauen en Die letzten Tage von Burgund. Moritz Rinke schreef ze en Dieter Wedel zorgde voor een opzwepende regie. Met top-acteurs als Meret Becker, Annett Renneberger en Uwe Bohm.

T/m 17 aug. Inl 0049-1805 337171 en www.nibelungenfestspiele.de.

Miró in Beieren

Het Beierse Amberg heeft stadsmuren, torens en poorten. Dit charmante middeleeuwse stadje is een reis meer dan waard nu er t/m 25 september een tentoonstelling over Joan Miró te zien is. De Catalaanse schilder (1893-1983) was aanvankelijk boekhouder. Pas na een zenuwinzinking mocht hij van zijn ouders naar de kunstacademie. Hij maakte kennis met de surrealisten en vond rondom 1930 zijn eigen stijl. Zon, maan, sterren, vogels en slangen werden zijn favoriete symbolen. Ook grafische technieken paste Miró met compassie toe. Traumwelten toont dat kleurige grafische werk, waar je niet alleen dromerig maar ook blij van wordt.

ACC, Schiesstätte 8, Amberg. ma-zo 11-19u do & vr 11-20u. Inl 00 49 962149000 & www.acc-amberg.de.

En verder

Kamuna, twintig musea in Karlsruhe zijn op 2 augustus tot 1 uur ’s nachts geopend: www.kamuna.de; Ostseefestspiele, met opera’s van Puccini en Bizet, t/m 16 aug in de badplaats Greifswald: www.ostseefestpiele.de; Shakespeare-festival, meertalig gebrachte klassiekers t/m 23 aug in het perfect nagebouwde Globetheater in Neuss: www.shakespeare-festival.de; Meerkabarett, muziek en comedy t/m 24 aug in Rantum/Sylt aan zee: www.meerkabarett.de.