AVRO gaat op zoek naar stuntmannen

Hilversum. De AVRO gaat tien jongeren, zowel jongens als meisjes, een opleiding geven tot stuntman of stuntvrouw. De opleiding wordt verzorgd door het grootste stuntteam van Europa. De tv-opnamen voor het nieuwe Nederland 3-programma zijn in oktober. Op z`n vroegst kan de show, Risicojongeren, in het voorjaar van 2009 op de tv zijn, aldus een AVRO-woordvoerder gisteren. De tien kandidaten gaan een maand lang wonen in een oude legerkazerne in het midden van het land. Iedere dag krijgen ze een training om hun doel te bereiken. Het stuntteam Hammie de Beukelaer leert de deelnemers alles wat er nodig is om een stuntman of -vrouw te worden. Het ministerie van Defensie verzorgt deels de trainingslocaties en stelt bijvoorbeeld trainers ter beschikking. Het programma is een afvalrace. De winnaar krijgt een rol in een film als stuntman of -vrouw.