Agenda

Velp

Sloeber en Cool houden van swingen op jazz, maar ze vallen ook graag in slaap bij een speeldoosje. En dan zijn er ook nog Dames op zoek naar zangtalent in de voorstelling De Vieze Gasten door theatergroep de Lachende Zon in openluchttheater de Pinkenberg, want zelf bakken ze er niet zoveel van. Contrabas: Lucas Beuker. Poppen: Lory Calderella. Leeftijd: 4+ op 6 aug om 14u. Kaartjes: € 4 vanaf 13u30 aan de kassa van de Pinkenberg, Kluizenaarsweg op de grens van Velp en Rozendaal. Voorverkoop bij boekhandel Bruna, Callunaplein, Dieren en bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 in Velp. Inl op de dag van de voorstelling vanaf 10u 026-3641912.

beschikbaar.

Middelburg

In het Zeeuws Museum zijn op de expositie Terug naar Zeeland schilderijen te zien, waarvan sommige meer dan 400 jaar oud zijn. Wil je weten hoe die schilderijen gemaakt werden kom dan naar de kinderworkshop op zondag 3 augustus. Eerst bekijk je de schilderijen en daarna leer je zelf verf maken. Met eieren en pigmenten net zoals dat vroeger gebeurde. Ook zijn er in het museum elke zondag (t/m 14 september) tussen 10u30 en 11u30 familierondleidingen. Kinderworkshop Portretschilderen met eitempera voor kinderen van 8 t/m 12 jaar op zo 3 aug van 10u30 - 12u. Kosten: € 5. Res Zeeuws Museum, Abdij. Inl 0118-653000 en www.zeeuwsmuseum.nl

Lelystad

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome organiseert in juli en augustus voor alle vakantiegangers én alle thuisblijvers ‘Check in voor je zomervakantie’. Wie durft, kan vliegen in een vliegtuig of in een echte flightsimulator. Voor de jongsten is er het treintje de Aviodrome-Express. Ieder uur wordt er een gratis rondvlucht van 20 minuten in een Cessna 172 verloot. En bezoekers kunnen deze zomer hun koffers ‘pimpen’ door tegen een kleine vergoeding er een afbeelding op te laten drukken. Wie wil kan een eigen afbeelding digitaal meenemen op digitale camera, cd-rom of usb-stick. De medewerkers van Pimpjekoffer zijn er iedere woensdag en donderdag. En er is een pilotentestcentrum. Daar wordt getest op behendigheid, hoogtevrees, evenwicht, vliegangst en concentratie. Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome, Pelikaanweg 50. Open van 10-17u. Inl www.aviodrome.nl en 0900-2846376, www.aviodrome.nl.

Amsterdam

Met de gloednieuwe muziektheatervoorstelling Mèh-live! treedt Appolo kids zaterdag om 14u op in het Vondelpark Openluchttheater. De voorstelling is gebaseerd op het prentenboek Mèh.

Apollo kids zal zaterdag ook protesteren tegen de sluiting van het Vondelpark Openluchttheater. Toegang gratis. Inl www.openluchttheater.nl

Venlo

Een groep Neanderthalers is neergestreken in het Limburgs Museum. Daar zitten ze bij het vuur te eten en maken werktuigen, gaan op jacht, lachen, huilen of spelen. Er lopen ook dieren rond: een oerrund, een prehistorisch paard, een holenbeer, muskusossen en hyena’s. Zondag 3 augustus is er ook een Vuursteendag; kijk hoe vuurstenen gereedschappen worden gemaakt, hoe takken worden bewerkt tot pijl en boog en hoe met boombast wordt gevlochten. Ook zijn er workshops prehistorische muziek maken en leerbewerking. En wie zich Fred Flintstonehaar of een ander prehistorisch kapsel wil laten aanmeten kan in de steentijdkapsalon terecht. Verder is er een Neanderthalerquiz en een speurtocht over de expositie. Neanderthalers in Europa van 11-16u in het Limburgs Museum, Keulsepoort 5. Inl 077-3522112 en www.imburgsmuseum.nl