5 DANSEN M.U.L.T.I.S.E.X.I.

Wild & excentriek. Foto R. Baauw Baauw, R.

Paradiso

Morgen (eenmalig in Paradiso), 23.00-05.00u. Weteringschans 6-8, Amsterdam. Entree: 21,50 (vvk) of 24,50 euro (deur). www.multisexi.nl

Enkele dagen geleden begon de Amsterdam Pride. De publiekstrekker is natuurlijk de Canal Parade morgen: massa’s mensen komen de dansers op de 75 boten bekijken. Interessanter zijn misschien wel de feestjes die hierop volgen.

In Paradiso vindt het verjaardagsfeestje van M.U.L.T.I.S.E.X.I. plaats. Deze dansavond begon precies drie jaar geleden, geïnitieerd door Dick Koopman, programmeur van de Amsterdamse club Studio 80. Gewoonlijk vindt deze dansavond dan ook plaats in de club aan het Rembrandtplein. Maar de verjaardag vraagt om een grotere locatie, dus morgenavond gaat het dak eraf in Paradiso.

Inmiddels is achter deze dansavond een vrijblijvend collectief van jonge creatievelingen ontstaan. Onder de naam Ultrasexi duiken ze af en toe op in het nachtleven. Organisator Koopman typeert hen als „alien people”, mensen die qua uiterlijk en gedrag afwijken van de norm. En ja, ook veel bezoekers vallen onder deze typering.

Je ziet jongens in sportbroekjes met bretels, in heftig bedrukte leggings en in skinny jeans met felle shirts. Qua leeftijd varieert het van achttien tot diep in de dertig. Het overgrote merendeel van hen is homoseksueel. Ook behoorlijk wat jonge vrouwen komen erop af, terwijl zij veelal hetero zijn. Het is vooral de uitbundige sfeer die hen trekt.

Morgen draaien diverse dj’s uit Nederland, Engeland en Duitsland. Het is met name electro en hedendaagse disco waarop je kunt dansen. Ook staan The Million Dollar Kids op het podium. Deze dansers en danseressen brengen mode op een unieke, maffe manier het nachtleven binnen. Meer verklappen zou zonde zijn.

Voor wie niet tot morgen kan wachten: vanavond is er al een M.U.L.T.I.S.E.X.I. preparty in Studio80 (9,50 euro).

    • Marjolein Marchal