4 Experimenteren

Elke dag een onbestemd blik www.theplug.net

Online tijdschrift The Plug

www.theplug.net

Jay Carlson is part time cynicus, full time scepticus. En in deze hoedanigheid experimenteert hij er op los. De resultaten lees je in The Plug, een online tijdschrift uit Atlanta. Zo bevestigt Jay Carlson wegwerpcamera’s aan een bankje met de boodschap: veel plezier ermee. Ook is hij een boodschapper voor kassabedienden, die berichten aan elkaar op dollarbiljetten schrijven. Hij laat banketbakkers ongepaste berichten op feesttaarten schrijven en eet een week alleen bruine bonen. Hij doet een wedstrijd ‘mystery can’ met een vriend: wissel zeven conservenblikjes uit zonder etiket. Eet elke dag een willekeurig blik bij het diner, ongeacht wat je verder eet. In het laatste nummer laat Carlson een voodoopoppetje maken met zijn eigen beeltenis en kijkt of de naaldjes ook tot echte lichamelijke ongemakken leiden. Al met al een bizarre ode aan spontaniteit. (IdV)

Met bijdragen van Marten Mantel, Marjolein Marchal, Irene de Vette en Robbert Weij