2 Bekijken

Belgrado=de aarde
Belgrado=de aarde www.beogradjesvet.com

Belgrado is de wereld?

www.beogradjesvet.com

De jonge Servische ontwerper Slavisa Savic won met zijn concept ‘Belgrado is the World’ de ontwerpwedstrijd van de jaarlijkse manifestatie Days of Belgrade. Hij laat op de site beogradjesvet.com de opvallende gelijkenis zien van Belgrado met de wereld. Alle continentale delen (volgens de Europese landkaart) van de wereld komen overeen met de bewoonde delen van Belgrado. Het nieuwe Belgrado is Noord- en Zuid-Amerika en Europa de oude stad. De rivier Savra is de Atlantische oceaan en Groenland is het eiland ten noorden van beide stadsdelen. Verder zijn veel belangrijke plekken (Straatsburg, Gibraltar, het Suez-kanaal, pyramides in Egypte) gelijk aan hotspots in de stad. Helemaal grappig: de faculteit voor Drama ligt precies op de plek waar Hollywood ligt. De uitleg van de site vind je links onderaan. Daar kun je ook eenvoudig over de site navigeren. (RW)