1,2 procent van de Nederlanders

1,2 procent van de Nederlanders Hoek van Holland. Jannie Mostert (61) maakt haar deurmat schoon. Hierop wordt haar golden retriever Odessa afgeborsteld, en de viezigheid mag zeker niet de woonkamer in. De ramen en deur staan open, zodat het huis even gelucht wordt. De politie waarschuwt tegen deze gewoonte. Bij mooi weer laten veel mensen hun ramen en deuren openstaan, waardoor het aantal insluipingen in woonhuizen tijdens de zomer fors stijgt. In 2006 werden 91.235 diefstallen in woonhuizen gepleegd. Daaronder vallen ook de insluipingen. Dit staat in het rapport ‘Criminaliteit en rechtshandhaving 2006’ van het CBS. Van de Nederlanders werd 1,2 procent werd in dat jaar slachtoffer van een inbraak, blijkt uit de Veiligheidsmonitor Rijk. Bij 1,5 procent werd een poging tot inbraak gedaan. Jannie Mostert heeft in elk geval Odessa nog om het huis te bewaken. Als die het tenminste niet te druk heeft met spelen met de pantoffel van Jannie’s echtgenoot. In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Zijn foto is weer aanleiding om een statistisch gegeven over ‘de Nederlander’ te belichten. Foto Ad Nuis Serie De Nederlanders, aflevering Jannie Hoek van Holland. Ad Nuis Nuis, Ad

Jannie Mostert (61) maakt haar deurmat schoon. Hierop wordt haar golden retriever Odessa afgeborsteld, en de viezigheid mag zeker niet de woonkamer in. De ramen en deur staan open, zodat het huis even gelucht wordt.

De politie waarschuwt tegen deze gewoonte. Bij mooi weer laten veel mensen hun ramen en deuren openstaan, waardoor het aantal insluipingen in woonhuizen tijdens de zomer fors stijgt. In 2006 werden 91.235 diefstallen in woonhuizen gepleegd. Daaronder vallen ook de insluipingen. Dit staat in het rapport ‘Criminaliteit en rechtshandhaving 2006’ van het CBS. Van de Nederlanders werd 1,2 procent werd in dat jaar slachtoffer van een inbraak, blijkt uit de Veiligheidsmonitor Rijk. Bij 1,5 procent werd een poging tot inbraak gedaan.

Jannie Mostert heeft in elk geval Odessa nog om het huis te bewaken. Als die het tenminste niet te druk heeft met spelen met de pantoffel van Jannie’s echtgenoot.

In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Zijn foto is weer aanleiding om een statistisch gegeven over ‘de Nederlander’ te belichten.