1 Verwonderen

www.blingit.us

Bijzondere foto’s

tinyurl.com/2vkay7

Voor elke seconde dat deze foto’s op www.blingit.us eerder of later waren genomen, hadden ze flink aan bijzonderheid moeten inboeten. Een enthousiaste fotoverzamelaar heeft een enorme collectie van dit soort perfect getimede foto’s bij elkaar gesprokkeld en daar zitten heel wat juweeltjes tussen. Waar hij ze allemaal vandaan heeft, is niet duidelijk. Wel is zeker dat enkele beelden gemaakt zijn door kunstenaars, waaronder Kerry Skarbakka (man die van de ladder valt).

Sommige foto’s zijn vooral grappig: drie vogels die in de lucht een lachend gezichtje vormen, een kat die op het punt staat in het water te plonzen en elke spier in zijn lichaam gebruikt om er maar niet in te hoeven vallen.

De meeste zijn vooral pijnlijk, zoals de foto waarop je een honkbalknuppel op grote snelheid een volle tribune in ziet vliegen. Of een stier in Pamplona die op volle snelheid op je afholt; een foto die doet vermoeden dat het de zwanenzang van de fotograaf moet zijn geweest. Indrukwekkend zijn ze in elk geval allemaal. (MMan)