Z-Koreaanse soldaten op betwist Dokdo

Seoul. Zuid-Korea heeft gisteren een militaire oefening gehouden op en rond het ook door Japan geclaimde eiland Dokdo. Volgens de website van de Korea Times speelden de Koreaanse soldaten een vijandelijke aanval na op het eiland dat in de Japanse Zee ligt, precies tussen Japan en het Koreaanse schiereiland in. Om de Koreanse claim op het eiland extra kracht bij te zetten reisde de Zuid-Koreaanse premier Han Seung-soo dinsdag naar het eiland. Han werd daarmee het hoogste bezoek dat het eiland, twee rotspunten, ooit heeft gehad. Vanuit Tokio is gereserveerd gereageerd op de reis van premier Han. ”Ik geloof niet dat het erg gepast is om op deze manier de meningsverschillen te benadrukken”, liet woordvoerder Nobutaka Machimura namens de Japanse regering in diplomatieke bewoording weten. Eerder deze maand was het rotseiland, dat de Japanners Takeshima noemen, aanleiding voor een diplomatieke rel.