Radio Voorkeur

Kunststof. Frénk van der Linden praat met Jeltje van Nieuwenhoven, bekend PvdA-politicus. Ze was vele jaren lid én voorzitter van de Tweede Kamer. Als iets haar drijft dan is het cultuur, zegt ze, wat misschien te maken heeft met het feit dat ze ooit met de biblio-bus door het noorden van het land trok. Radio 1, 19.04-20.00u.

Napels. Live-interviewprogramma over iemands ‘gedroomde toekomst’. Vanavond te gast: gitarist, zanger en (tekst)schrijver Thé Lau. Radio 5, 20.02-21.00u. Ned.

Hoe? zo! Voor het brein, de kosmos, voor wiskunde, de zee en de tropen, zelfs voor schimmelculturen bestaat een wetenschappelijke instituut. Nederland telt ruim 4.500 van zulke instituten. Deze zomer bezoekt Hoe? Zo! er 20 om te zien wat daar gebeurt. Vandaag het Amolf, het Fom-Instituut voor Atoom- en Molecuulfysica in Amsterdam. Presentatie: Pieter van der Wielen. Radio 5, 21.02-22.00u.

Analysis: Climate change, the quick fix? Reportage van Frances Cairncross over ‘geo-engineering’, dat uitgaat van het idee dat je een technologie zou moeten ontwikkelen waarmee je de opwarmende aarde kunt laten afkoelen. BBC 4, 21.30-22.00u.