op nrcnext.nl

Cd van de week

Dan Le Sac Vs Scroobius Pip -- Angles

Het duo Dan Le Sac VS Scroobius Pop werd bekend door zijn debuutalbum Thou Shalt Always Kill. Recensent Saul van Stapele over het nieuwe album: „De irritant monotoon doorzeurende synthesizer leidt flink af en de producties zijn vaker slechts stoorzenders. Anderzijds vormen de haperende oldschooldrums, nerveuze bliepjes en dreinende digitale riffs een al even nadrukkelijk statement voor eigenzinnigheid binnen een zo door clichés gegijzelde kunstvorm.”

Beluister de cd van de week in z’n geheel op nrcnext.nl/muziek

Vandaag in de weblogs

Fietsen naar Peking

Julie Tabbers en Marjolein Verhoeven hebben op hun fietstocht naar Peking inmiddels Kirgizië bereikt. Tijdens de beklimming van de 3.630 meter hoge Taldyk-pas, worden ze door een man op een wagen uitgenodigd om te komen overnachten in zijn yurt, een nomadentent. De maaltijd die ze daar voorgeschoteld krijgen vinden ze wat vreemd, maar de gastvrijheid is groot: „De gast is hier heilig en naast het beste voedsel krijgen we dan ook de warmste plek in de yurt en het beste bed. Alles wordt gedaan om te zorgen dat we lekker kunnen slapen.”

Lees verder op nrcnext.nl/fietsenpeking

Race ’08

Merijn de Waal blogt over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Regisseur Oliver Stone maakt de film W, over president Bush. De film gaat drie weken voor de verkiezingsdag in première. Verschillende muzikanten laten zich juist inspireren door Barack Obama.

Luister, kijk en lees meer op nrcnext.nl/race08

Rectificatie / Gerectificeerd

correcties en aanvullingen

Cd van de week

In de rubriek op nrcnext.nl van gisteren stond dat het duo Dan Le Sac VS Scroobius Pop bekend werd door zijn debuutalbum Thou Shalt Always Kill. Dit was niet het debuutalbum, maar de debuutsingle. De cd Angles, die ‘cd van de week’ is op nrcnext.nl, is het debuutalbum van het duo.