Op de motor in de moessontijd

Op de motor in de moessontijd Lahore. Het Pakistaanse weerinstituut voorspelt voor de komende dagen nog veel meer regen en onweer in de noordelijke provincie Punjab. Zware moessonregens hebben de straten van Lahore, de hoofdstad van Punjab, onder water gezet. Ook de Pakistaanse hoofdstad Islamabad kan veel regen verwachten. De moessonwind brengt ieder jaar tussen juni en september zware regenval met zich mee in Pakistan en omringende landen. Zomermoessons komen voornamelijk uit het westen en produceren veel regen, doordat waterdamp condenseert in opstijgende lucht. Wintermoessons komen vaak uit het oosten en veroorzaken veelal droogte. Vorig jaar eisten moessonregens honderden slachtoffers in Pakistan. Tienduizenden mensen raakten dakloos. Foto AFP/Arif Ali Pakistani youth carry a motorcycle as they cross a flooded street of Lahore on July 30, 2008, after heavy monsoon rainfall. The Pakistani meteorological department have forecast isolated thunderstorms and rains in Upper Punjab province including Islamabad during next 24 hours and scattering during the next couple of days in Punjab. A well marked monsoon trough is present over central states of India, penetrating easterly monsoon currents into Sindh and eastern parts of the country. AFP PHOTO/Arif ALI AFP

Het Pakistaanse weerinstituut voorspelt voor de komende dagen nog veel meer regen en onweer in de noordelijke provincie Punjab. Zware moessonregens hebben de straten van Lahore, de hoofdstad van Punjab, onder water gezet. Ook de Pakistaanse hoofdstad Islamabad kan veel regen verwachten.

De moessonwind brengt ieder jaar tussen juni en september zware regenval met zich mee in Pakistan en omringende landen. Zomermoessons komen voornamelijk uit het westen en produceren veel regen, doordat waterdamp condenseert in opstijgende lucht. Wintermoessons komen vaak uit het oosten en veroorzaken veelal droogte.

Vorig jaar eisten moessonregens honderden slachtoffers in Pakistan. Tienduizenden mensen raakten dakloos.