Ook Björn Borg-broek niet in het Hanzebad

ZWOLLE. Hanzebaddirecteur Hans Meijer komt er zelf mee: ”Eerst hadden we de burqinirel, en nu gaat het weer over hippe onderbroeken.” Was dit voorjaar de bedekkende zwemkledij van een Zwolse moslima een affaire die landelijk de aandacht trok, nu krijgen de Zwolse baden te maken met landelijke tendensen: jongeren vinden het hip om met duur merkondergoed - bijvoorbeeld van Björn Borg - zichtbaar onder een zwemshort te water te gaan. Maar dat mag dus niet, zegt Meijer gedecideerd. ”Het is van alle tijden dat mensen in ondergoed willen zwemmen, maar in onze huisregels staat simpelweg dat dat niet mag. Zwemkleding is een vereiste bij ons.” Of de jeugd van tegenwoordig iets heeft meegekregen van de burqiniperikelen? ”Wat denk je: vroeger was er respect voor badpersoneel, maar nu krijg je gelijk weerwoord. Ze zijn bijdehand, hè.” Maar de kledingeisen zijn helder, zegt Meijer.