Nieuwe tegenvallers bij Wolters Kluwer

Rotterdam. Wolters Kluwer, uitgever van vakinformatie voor accountants, medici en bankiers, heeft veel last van de zwakke dollar. Het concern, dat de helft van zijn omzet haalt in Noord-Amerika, boekte in de eerste helft van dit jaar minder omzet en winst dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar tegen een gelijkblijvende euro-dollarkoers zouden omzet en winst zijn gegroeid. De omzet over de eerste zes maanden van 2008 was 1,61 miljard euro, meldde Wolters Kluwer gisterochtend. Dat is 4 procent minder dan in het eerste half jaar van 2007. Tegen een gelijke koers was de groei 4 procent geweest. De winst uit gecontinueerde activiteiten daalde met 7 procent tot 144 miljoen euro. Als de koers van de dollar niet was gedaald, dan had Wolters Kluwer 5 procent winstgroei geboekt. Vorige week werd reeds bekend dat Wolters Kluwer voor dit jaar een lagere omzetgroei verwacht dan begroot.